Welkom in jouw verbeterde vervoernetwerk!

In 2018 zijn er veel verbeteringen doorgevoerd in Amstelland Meerlanden. Niet alleen is de dienstregeling aangescherpt, ons wagenpark is ook uitgebreid met maar liefst 100 elektrische bussen. Je reis is nu nog prettiger voor jou én de wereld om je heen. Meer informatie over de dienstregeling>>

Duurzaam en hoogwaardig vervoer

Connexxion blijft tot 2028 rijden in Schiphol en omgeving. We blijven daarbij veel vernieuwen en verbeteren. Zo krijgen reizigers duurzaam en hoogwaardig vervoer, zonder overstappen, naar Schiphol en de grote woonplaatsen. Zeven dagen per week en 24 uur per dag!

Grootste elektrische OV busvloot van Europa!

Bekijk de video "the making of zero emission in Amstelland Meerlanden" op ons YouTube kanaal >>

Vanaf april 2018 zijn er dagelijks 6 tot 8 ‘Zero Emission’ bussen de dienstregeling ingestroomd. Hierdoor rijden er nu 49 R-net bussen en 51 Schiphol busnet (Hello-Goodbye) bussen in Amstelland Meerlanden. Daarmee is het openbaar vervoer op en rond Schiphol een stuk milieuvriendelijker geworden. Deze bussen zorgen samen voor de grootste emissieloze OV busvloot van Europa en zal in 2021 verder zijn gegroeid tot maar liefst 258 elektrische bussen.

ZE bus hello goodbey

Schiphol en het gebied daaromheen behoren tot de concessie Amstelland-Meerlanden, waartoe de gemeentes Aalsmeer, Amstelveen, Ouder-Amstel (behalve Duivendrecht), Uithoorn en Haarlemmermeer behoren. De concessie loopt van 10 december 2017 tot 11 december 2027 en heeft een waarde van circa € 100 miljoen per jaar (waarvan € 40,5 miljoen subsidie vanuit de Vervoerregio Amsterdam).

De door VDL geproduceerde bussen zijn 18 meter lang en hebben – afhankelijk van het exacte type - plaats voor maximaal 91 of 119 passagiers. Ze rijden 24 uur per dag door en hebben een batterij capaciteit van 170 kWh. De actieradius van een bus met volle batterij is maximaal 80 kilometer, uitgaande van een verbruik van 2 kWh per kilometer. De bussen worden opgeladen door snel- en langzaamladers. Snelladen gaat met 450kWh en duurt maximaal 15 tot 25 minuten. Langzaam laden gaat met 30kWh en neemt tussen de vier en vijf uur in beslag. Opladen gebeurt nu op Schiphol P30, Knooppunt Schiphol Noord, aan de Cateringweg op Schiphol en in Amstelveen. In de toekomst komen er nog laadlokaties in Haarlem en Schiphol Zuid.

De circa 400 chauffeurs hebben allemaal een speciale Z.E. rij- en laadinstructie gehad. In totaal zijn er 550 collega’s opgeleid, waaronder ook wagenwassers en ander personeel.

ZE bus Rnet


Folder per regio

We hebben in de regio's verschillende folders verspreid. Je kunt deze hier terugvinden.

Bereikbaarheid

Het R-net breidt fors uit en gaat op veel lijnen 24 uur per dag rijden. Elke woonplaats van meer dan 10.000 inwoners krijgt 24/7 een directe OV-verbinding met Schiphol. Elke halte binnen het hele gebied wordt met maximaal 1 overstap met de luchthaven verbonden.

Wist je dit al over onze R-net bussen?

  • Elke 5-8 minuten een bus zodat je helemaal niet meer naar de dienstregeling hoeft te kijken. De nachtlijnen rijden elk half uur.
  • Extra lange bussen. Je vindt er makkelijk een zitplaats.
  • Snel op je bestemming (veel vrije busbanen).
  • Gemak tijdens je reis (gratis Wifi, USB aansluitingen voor gratis opladen van elektronische apparaten).
Meer informatie over hoe vaak en waar we rijden >>

Flexibel OV: reizen wanneer je wilt

In dunbevolkte gebieden introduceert Connexxion flexibel openbaar vervoer: meer mogelijkheden om te reizen wanneer jij wilt. Je vraagt de rit aan via app,  internet of telefoon en reist van de halte naar het dichtstbijzijnde OV-knooppunt.  

Meer informatie >>

Terug Home